2019. június 17. - Hétfő - Laura
 
 

A HVG Nagykanizsáról szóló cikkében nincs minden rendben

Add a Startlaphoz Add a Facebook-hoz


Már a bevezetőben is hamis információkat közöl a cikk jegyzője, bizonyos Rádi Antónia. Nem tudni, hogy milyen forrásokat használt fel az írás összeállítása során, de az biztos, hogy hamis állítások sokaságát sikerült összeszednie a nyilatkozóktól.

A HVG Nagykanizsáról szóló cikkében nincs minden rendben

Eloször; a képviselőknek eszük ágában sem volt Marton István titkárnőjét szabadságra küldeni, nem is hatáskörük a dolog.

 Másodszor; a „szolgálati autónak” titulált jármű, a hivatal teljes személyzetének kiszolgálását hivatott szolgálni, ebbe a körbe természetesen a polgármester is beletartozik. Nem kizárólagos használatra kapta, így el sem vehették tőle. / A jelenleg helyettesítő alpolgármester, még véletlenül sem veszi igénybe ezt a járművet még szolgálati célra sem, nehogy a Marton- Fodor kettős ráugorhasson a témára – a szerk./

Harmadszor; az említett közgyűlés, ahol a szabadságolásról szóló előterjesztés napirendre vételéről nem volt hajlandó Marton még szavaztatni sem, úgy ért véget, hogy a képviselők kikapcsolták a gépeiket tiltakozásul és így határozatképtelen lett a közgyűlés.

Negyedszer; a szívességek kérése minden valóság alapot nélkülöz.  Aki ismeri közelebbről Marton Istvánt, az tudhatja, hogy kérései illetve elvárásai csak neki lehettek ebben a városban. Az emlegetett sógornőt pedig ő vette fel eredetileg. Azt, hogy mikortól és miért vált „népellenséggé” Marton szemében, a kollégái szerint is kifejezetten jó szakember, azt csak sejteni lehet.  Később aztán, a próbaidő letelte után miért nem akarta véglegesíteni, mindenki számára érthetetlen döntés volt. Ez a történet nem a konfliktusok kezdetén volt, hanem mostanában, így semmi köze sem lehet az ellentétek három évvel ezelőtti kialakulásához./Ezek az adatok is olyan forrásból kerülhettek a szerkesztő asszony birtokába, amelyeket nem volt módjában ellenőrizni, ezért jobb lett volna, ha nem is említi a megjelent írásban. - a szerk./

Ötödször; Nagykanizsán az önkormányzatban nincs ellenzék, miután senkinek sincs többsége. A 26 fos testületnek 11 tagja fideszes, tehát ezért Karádi Ferenc sem azt mondta, hogy „ügyek mentén képesek megegyezni az ellenzékkel”, hanem azt, hogy a testület tagjaival, ami a jó döntések előfeltétele ebben az esetben. A matematika szabályai szerint más megoldás nem is létezik annak érdekében, hogy a város működőképes maradjon. Ezt nem volt képes belátni Marton István 3 éven keresztül.

 Aki ebbe a folyamatba azt akarja belemagyarázni, hogy a két szocialista képviselő Tóth és Bárdosi, valamiféle gazdasági érdekből szavazott a többiekkel, nem pedig azért, mert elegük lett a széthúzásból, az nagyon távol áll a valóságtól, illetve halovány lila fogalma sem lehet a helyi viszonyokról.  Az viszont igaz lehet, hogy a szocialistáktól Fodor és Bicsák képviselőknek komoly érdeke fűzodhetett a Martonnal való együttműködés demonstrálásához.

Sokadszor; a „nevük elhallgatását kérő” üzletemberekről szóló hablatyolás, amit megenged magának Rádi Antónia, nem hisszük, hogy egy valamit magára adó kiadványban megírhatná bárki is itt vidéken. Ebben az esetben mégis megtörtént, pedig a HVG-ről az ember mást képzelt el valamikor.

 Minden nimbusz ledől egyszer….

 
Tegyél közzé minket!
Add a Facebook-hoz

Add a Startlaphoz
Lájkolj minket!

Már a Facebook-on is elérhetsz minket!

BaKKKer Facebook-on!
Írjál nekünk!

Írj mindenről, ami bánt, mindenről ami érdekel! Küldd el nekünk, Légy partner a szerkesztésben!

tovább »
További infók ...

És amit még tudni szeretnél rólunk ...

FAQ/GYIK, infók »