2019. június 17. - Hétfő - Laura
 
 

A migránsválság jó oldaláról

Add a Startlaphoz Add a Facebook-hoz


Elég blickfangos a cím a klikkeléshez? Nos, erről biztosan nem lesz szó február 27-én 15 – 19 óráig a Hevesi Sándor Művelődési Központ színháztermében, ahol a Polgári Kanizsáért Alapítvány rendezte konferencián Földi László, Lánczi Tamás, Márfi Gyula, Nógrádi György és Sántha Hanga előadásukat követően válaszolnak a hallgatóság írásos kérdéseire. Ami azonban a címet illeti, már a régiek is tudták. Ők úgy mondták: Isten a görbe vonallal is egyenesen ír.

A migránsválság jó oldaláról

Ne szemetelj, nem vagy te migráns! – hallottam egy gyerektől. Így szólt rá pajtására. De mi, felnőttebbek is tapasztalhatunk effélét. Hiszen elkezdtük tisztelni, sőt szeretni azokat, akik minket védenek… Még fél éve sincs, még Röszke  - ahol saját testükkel védték a határt - előtt íródott egy remek írás: http://demagog.blogstar.hu/2015/09/11/hozzad-szolok-most-magyar-rendor-/20743/ A minapi Frontkamaszok rendezvényen is előkerült: a kanizsaiaknak jó okuk van szeretni http://kanizsaujsag.hu/hirek/29345/jo-okuk-van-szeretni/ „Ha Magyarországra jössz, be kell tartanod a törvényeinket!” Akkor is szeretjük őket, amikor a gyorshajtást visszaszorítva védenek minket?

Válság. Azt is jelenti: elválik a sz@r a májától. Kiderül, kiben-kiben mi lakik. A többségében szív. Hiszen árvíz, mindenféle katasztrófa, a mostani invázió idején is az összefogás győz. Először vagyunk magyarok, csak utána ennek vagy annak a pártnak a szimpatizánsai. Sokszor megmagyarázhatatlan, kit mi késztet a választásra. De bármit is tart, őszinte óráiban bevallja: csak a Fidesz – KDNP kormány vezényelhette le így ezt a válságot. Az, hogy ma Európában Magyarország a béke és a biztonság szigete, nem csak a katonáknak köszönhető… És még messze nem vagyunk túl rajta. 

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban. A migránsválság jó hozadéka az is, hogy mindkét oldali ellenzéki pártok lejáratták magukat. Nem utolsó sorban, mert ez a lejáratódás segíti, hogy továbbra is a béke és a biztonság szigete maradjunk. Politikusaik most -  hogy a terror fenyegetettség miatt szükséges az Alaptörvény módosítása - sem veszik észre: választóik józanabbak, mint ők. Azt, hogy a baloldali pártok migráns-simogatók, már megszoktuk. De hogy a magát nemzetinek mondó ellenzék is szembefordul a nemzeti érdekkel? Ezt csak a moszkvai pórázzal lehet megérteni.

 
Tegyél közzé minket!
Add a Facebook-hoz

Add a Startlaphoz
Lájkolj minket!

Már a Facebook-on is elérhetsz minket!

BaKKKer Facebook-on!
Írjál nekünk!

Írj mindenről, ami bánt, mindenről ami érdekel! Küldd el nekünk, Légy partner a szerkesztésben!

tovább »
További infók ...

És amit még tudni szeretnél rólunk ...

FAQ/GYIK, infók »