2019. június 17. - Hétfő - Laura
 
 

Treppenhausweisheit avagy: Milyen migránsok? – kérdezett vissza…

Add a Startlaphoz Add a Facebook-hoz


Milyen migránsok? – kérdezett vissza a szocialisták kanizsai parlamenti képviselője vasárnap a bolhán, miután az aláírásgyűjtő aktivista (a.a.), belátható, kissé szemtelenül, megszólította Teleki Lászlót, csatlakozik-e a migránsok betelepítése elleni petícióhoz?

Treppenhausweisheit avagy:  Milyen migránsok? – kérdezett vissza…

Belátható, kissé szemtelenül, hisz nem olyan rég volt, mikor „vasfüggönyt” húztak a Fidesz székház elé és azt nyilatkozták a szocialisták: A bevándorlás egy álprobléma, amit a Fidesz kreált. Ha a.a. szavakészebb lett volna, meg kellett volna kérdeznie, hogy az MSZP 2018-as kormányra kerülése esetén mire számíthatnak a szavazók? Arra, mint ami Franciaországban (a szocialisták testvérpártja kormányoz) történt, ahol több mint 100 ember halt meg egy brutális terrortámadásban? Vagy arra, ami Németországban (a nagykoalícióban diktál a testvérpártjuk) történt szilveszter éjszaka? A Kölnben történteket a Bakkker kiskorú olvasói miatt nem részletezem...

Ha a.a. szavakészebb lett volna, azt is meg kellett volna kérdeznie – elvégre a képviselő úr azért kérdezett vissza, mert ők a menekült szót használják – , hogy az MSZP (kormányra kerülése esetén) be kívánja hozni a migránsok tömegét hazánkba? Csak azért, mert ők félreértik a genfi egyezményt, ami valójában csak azokról ír, „akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk (…) veszélyeztetve volt”. Na és Schengen fennmaradása, amihez szükséges az EU határainak erős védelme, az nekeik nem számít?

Az MSZP demokratikus ellenzéknek nevezi magát, így a.a. azt is meg kellett volna kérdezze (ha szavakészebb lett volna), hogy az MSZP miért nem veszi figyelembe saját szavazói véleményét? Akik – a.a. tapasztalja – vagy aláírják (kifejezve, hogy ezt most jól csinálja az Orbán), vagy azt mondják: nem írom alá, de egyetértek a petícióval. Látva és érezve ezeket, hogyan lehet, hogy a szocialista vezető politikusok tudathasadásba hozzák saját szavazóikat, és szembe mennek olyan emberek akaratával is, akiknek akár már a dédapjuk is a kommunistákra szavazott?

Mindez azonban legyen az MSZP baja… Számunkra jó hír, hogy az új évben új lendületet vett az aláírás. Két hónap telt el kezdete óta, ám a hajlandóság nemhogy csökkenne, ellenkezőleg, fokozódik. Komoly felszólítás ez mindazoknak, akiket illet: kötelezettségük van mindazok iránt, akik aláírni akarnak, lehetőséget kell biztosítani nekik.

 
Tegyél közzé minket!
Add a Facebook-hoz

Add a Startlaphoz
Lájkolj minket!

Már a Facebook-on is elérhetsz minket!

BaKKKer Facebook-on!
Írjál nekünk!

Írj mindenről, ami bánt, mindenről ami érdekel! Küldd el nekünk, Légy partner a szerkesztésben!

tovább »
További infók ...

És amit még tudni szeretnél rólunk ...

FAQ/GYIK, infók »