2019. június 17. - Hétfő - Laura
 
 

Tovább csökken a tankönyvek ára, több pénz marad a családok zsebében

Add a Startlaphoz Add a Facebook-hoz


Az előre elhatározott ütemezés szerint halad a megújuló tankönyvek nyomdai előállítása, a kiszállítás pedig időben megkezdődik az iskolákhoz.

Tovább csökken a tankönyvek ára, több pénz marad a családok zsebében

A nyomdából kikerülő tankönyvek órákon belül eljutnak a Könyvtárellátó raktáraiba, a tankönyvek terjesztése pedig az előre tervezett határidőben megkezdődhet.

A tartalmi, módszertani és technológiai szempontból is újnak számító tankönyveket 4,6 milliárd forintból, európai uniós támogatás segítségével fejlesztették ki, és először a szeptemberben induló tanévben kerülnek az iskolákba.

A tankönyvek írásában nagy tapasztalatú szakemberek, egyetemi és főiskolai tanárok és gyakorló pedagógusok vettek részt.

A megújuló tankönyvek többségét önköltségi áron, kötetenként nagyjából 350-400 forintért teszik elérhetővé a forgalmazók. Ezért az összegért egy, a szülők számára megfizethető, minőségében és tartalmát tekintve kiváló, tankönyvet kaphatnak meg a tanulók.

Ezzel a tankönyvsorozattal már 1,5 milliárd forint megtakarítást ért el a tankönyvellátás, amiből egymilliárd forint az államnál jelentkezik, félmilliárd pedig a családok pénztárcájában marad.

A köznevelési rendszer átalakításának egyik fontos eleme az volt, hogy Magyarország bármelyik részén születendő gyermek - egységes tartalmi szempontok szerint, a minőségi tankönyvek és a jó köznevelési rendszer révén - lehetőséget kapjon a tudásával érvényesülni.

Amellett, hogy a könyveket pontosan szállítják ki az iskolákhoz, megtakarítást hoznak a családoknak és az államnak, jobbak és korszerűbbek, mint a korábban használtak.

A megújuló tankönyvek nyomtatásában az ország legrégebbi nyomdavállalata, az Alföldi Nyomda Zrt. is részt vesz.

A BaKKKer vélménye szerint továbbra is igaz a mondás: "rend a lelke mindennek".

 
Tegyél közzé minket!
Add a Facebook-hoz

Add a Startlaphoz
Lájkolj minket!

Már a Facebook-on is elérhetsz minket!

BaKKKer Facebook-on!
Írjál nekünk!

Írj mindenről, ami bánt, mindenről ami érdekel! Küldd el nekünk, Légy partner a szerkesztésben!

tovább »
További infók ...

És amit még tudni szeretnél rólunk ...

FAQ/GYIK, infók »