2019. június 17. - Hétfő - Laura
 
 

Addig vagy a barátom, amíg ellenséged az ellenségem

Add a Startlaphoz Add a Facebook-hoz


Semmivel sem alátámasztható elemzés a Nagykanizsán megjelentetett fotelkommenterek véleményeiről, illetve a fantázianevek mögött megbújó személyek egymáshoz való viszonyáról.

Addig vagy a barátom, amíg ellenséged az ellenségem

A BaKKKer csúcsokat döngető népszerűségének okán érzem magam feljogosítva arra, hogy saját véleményem legyen az oldal tartalmát lemásolók és a megjelent íráshoz hozzászólók  közös gondolkodását illetően. Minden sértő szándék nélkül úgy gondolom, hogy a legrosszabb indulatú figurát és a legtudálékosabbat kihagynám az elemzésből, mert az ő írásaikat, bevallom őszintén nincs cérnám elolvasni, egyszerűen átfutok a nevükön.

Ha végtelen türelemmel, jól silabizálom ki a többiek politikai hovatartozását, akkor vegyes a kép, de mégsem annyira. A legtöbbjük jobbosféle lehet, mert ők nyalogatják egymást azonnal, ha erre lehetőségük van. Kénytelenek más által fenntartott portálokon okoskodni, mert a saját oldalukra a kutya sem kíváncsi. Néhányan a „semmiben és senkiben nem hiszünk, csak magunkban” észjárás szerint gondolkodó, cönések lehetnek. A szocik meg a libsik csak úgy vannak mindenhol és dörzsölik a markukat a háttérben. Ez a pár emberből álló kemény mag, egyetlen vezérvonal mentén tud mindent elsöprően egységbe tömörülni, mint a népfront, mégpedig a hataloméhség okán. Most még közös az ellen és itt kap értelmet a cikk címe:

Addig vagy a barátom, amíg ellenséged az ellenségem”

A jelenleg bődületesen stabil alapokkal rendelkező FIDESZ mozdíthatatlannak látszik. Csak pacsizni járnak össze, ha udvariasságból meg is kérdezik egymást, hogy mi az ábra, akkor is a „minden rendben, kösz jól vagyok” válaszra számíthat mindenki. Közben pedig dolgoznak ezerrel a saját feladatkörükben, mindenkiért.

Egység, erő, munka. Ez a mai FIDESZ. Ettől vannak ki a fotelkommenterek, nincs rés a falon.

Néha az a film jut eszembe a különböző álneveken írogató azonos személyek csapongása kapcsán, amelyikben az egy szem harcos betölt egy csomó puskát a védő sánc különböző pontjain és fut ide-oda durrogtatni, amikor jön az ellenség, hogy többnek látsszon. Ha ez a harcos nőnemű, hát az meg aztán tényleg az übervicc kategóriájába tartozik.

Ezt az írást nem érdemes átmásolni, inkább emészteni ajánlom csendesen.

A BaKKKer legyen veletek.

 
Tegyél közzé minket!
Add a Facebook-hoz

Add a Startlaphoz
Lájkolj minket!

Már a Facebook-on is elérhetsz minket!

BaKKKer Facebook-on!
Írjál nekünk!

Írj mindenről, ami bánt, mindenről ami érdekel! Küldd el nekünk, Légy partner a szerkesztésben!

tovább »
További infók ...

És amit még tudni szeretnél rólunk ...

FAQ/GYIK, infók »